VARA FOTBALULUI 2010

În această vară, naţionala de fotbal a României s-ar fi calificat la Campionatul Mondial din Africa de Sud dacă Gică Hagi, Dan Petrescu, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Gabi Balint şi restul monştrilor sacri ar fi putut să se conserve atât de bine, încât să aibă 30 de ani, ca la mondialul din USA…

Spunem asta, fiindcă fotbaliştii ce îmbracă astăzi tricoul României se remarcă doar prin cluburile de noapte ale Bucureştiului şi Novi Sad-ului. Tot e un lucru bun în asta: băieţii ăştia fac banii să circule în plină criză financiară, căci asta acuză toţi specialiştii: lumea-ntreagă îşi ţine banii la ciorap! Vă daţi seama, de ne-am fi calificat la turneul final din Africa de Sud, ce bucurie ar fi fost pe proprietarii de cluburi şi localuri din Cape Town? Ar fi făcut reduceri speciale la şpriţuri, plăteşti două şi primeşti trei sticle de whisky şi tot felul de astfel de promoţii!

Ar fi dus-o bine şi hotelurile, că petrecăreţii noştri nu s-ar fi putut distra 30 de zile doar ei cu ei, şi-ar fi chemat prietenii de pahar, că dacă-i campionat mondial, mondial să fie!

Pe de altă parte, putem privi lucrurile şi astfel: actualii titulari, veşnice rezerve pe la echipele lor de club, nu au „tras” la adevărata lor valoare în preliminariile mondialului, din varii motive: păi, 1 la mână, cum să îi stopăm noi pe sârbi, după ce-au trecut prin câte-au trecut!? Acel 5-0 din Serbia nu trebuie, astfel, băgat în seamă. Plus că Adi Mutu avea cu totul şi cu totul alte gânduri la meciul acesta: la Novi Sad, îl aştepta marele patron de hotel şi de echipă, să petreacă niţel şi ei, că doar nu era pe-atunci Postul Paştelui!

Apoi, putem să ne gândim şi la un alt aspect: cum să ne califice ei la mondialul din Africa de Sud pe recesiunea asta economică? Am fi mers noi atâta amar de drum până în capătul lumii să-i vedem pe ei? Cu ce? Cu ce bani? Aşa că s-au gândit să ne facă un favor: măi popor, noi nu ne calificăm, să nu vă simţiţi voi prost că n-aveţi bani să ne însoţiţi, aşa că noi ne vedem de petrecerile noastre, iar voi ieşiţi în spatele blocului să prăjiţi mititei.

Iar cu șefi de fotbal de genul ăstora de la noi, ce calificare să mai vrem? Căci la meciurile din preliminariile mondialului nu merge nici cu folcloriste, nici cu scandal la TV, nici cu jigniri prin mass-media.

Aşa că vom mai privi un turneu final la televizor, ne vom amăgi că dacă am fi fost acolo cine ştie pe cine-am fi învins, uite ce slab joacă ăia şi ăilalţi, am fi ieşit din grupe cu certitudine şi câte şi mai câte.

Multe trebuie să dispară în fotbalul românesc să ajungem iar la performanţele de altădată, nu-i aşa?

Aurel Pop

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s